IZUMI - Praktijk voor shiatsu therapie

Telefonische bereikbaarheid

Dagelijks meestal

12:30-13:00 en 18:30-19:30 

(Behalve woensdagavond)

Anders wordt u zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Uw Shiatsu-therapeut:

 • Miwa Tamamoto

Praktijkadres:

 • IZUMI Shiatsu Therapie
  Drechterwaard 16
  1824 EX  Alkmaar
 • Telefoon: 06-4480 4369

 

Behandeling

Hoe werkt shiatsu op uw lichaam en geest?

 1. Harmoniseert het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem.
 2. Stimuleert de spijsvertering, de uitscheiding en de bloedsomloop.
 3. Versterkt uw afweersysteem en verbetert uw conditie.
 4. Versoepelt uw spieren en bewegingsapparaat.
 5. Vitaliseert uw lichaam en geest als één geheel.

Consult & behandeling

Bij het eerste consult wordt een uitgebreide intake gehouden door middel van gesprek, oog- en tongdiagnose, gevolgd door een korte behandeling. Vervolgens wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld.
Het aantal vereiste behandelingen is meestal afhankelijk van de ernst en tijdsduur van de klachten. Na een aantal sessies - 5 à 6 keer - vindt altijd de eerste evaluatie plaats waarbij er zo nodig aanpassingen aan het behandelplan gemaakt kunnen worden. Meestal zijn er 8 à 12 behandelingen nodig om een blijvend resultaat te boeken.

Voor de ondersteuning van chronische klachten worden regelmatige behandelingen aangeboden.
De druk die uitgeoefend wordt met vingers, muis, elleboog, knie en af en toe voeten geeft een zogenaamde 'prettige pijn'. Dit is een zeer ontspannende ervaring. Op dat moment wordt de stagnatie van de energiebanen aangepakt en opgeheven.
Tijdens deze sessies krijgt u, naast de zeer ontspannende behandelingen, ook oefeningen en tips wat u thuis zelf kunt doen. De therapeut kijkt altijd naar het individuele verschil en kan daar de behandeling op afstemmen. U kunt zelf veel meer doen dan u denkt met uw klachten. In de afbouwfase krijgt u extra steun om in de toekomst niet opnieuw uit balans te raken. Door de behandelingen leert u meer naar uw lichaam te luisteren, waardoor u minder snel over de grens heen gaat. Zo krijgt u minder snel klachten in de toekomst en omdat je jezelf beter kent, wordt leven in het algemeen ook makkelijker.

IZUMI Shiatsubehandeling 01Shiatsu behandeling bij IZUMI.nl

De therapie biedt een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, omdat de algemene lichaamsconditie wordt verbeterd door een verbeterde stofwisseling, spijsvertering en bloedsomloop en door de diepe ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij de ondersteuning van een chronisch zieke cliënt wordt zeer zorgvuldig gehandeld: ik adviseer altijd eerst de behandelend arts te raadplegen en op de hoogte te stellen van de behandeling. Hiervoor is een extra informatieblad beschikbaar. Bij het samenstellen van het behandelplan wordt er altijd rekening gehouden met de belastbaarheid van de cliënt, zodat de behandeling niet te zwaar wordt.