Dotai therapie

Een zachte, veilige manipulatie methode uit Japan

'Dou' betekent beweging en 'tai' het lichaam.
Kinesioloog, osteopaat en chiropractor Masaki Oshima sensei heeft deze techniek ontwikkeld vanuit de spierreflex test van de kinesiologie. De cli├źnt wordt behandeld tijdens een beweging en de manipulatie is zacht en pijnloos. Zeer effectief bij het corrigeren van de wervelkolom en bij beenlengte verschil. Door de bijbehorende thuisoefeningen is het resultaat na een aantal keer blijvend, dus u hoeft niet lang terug te komen. In Japan is dit al decennia een begrip.

Dankzij de effectieve pijnverlichting is deze techniek succesvol en wordt deze vaak toegepast bij revalidatie na ongelukken, etc..

Voor wie ?

  • Mensen met spit, (lage) rugpijn, ischias, nekpijn
  • Mensen die klachten hebben vanwege de verschoven wervelkolom, het beenlengteverschil, te holle of bolle rug, kromme schouder
  • Degene die een zachte manipulatie methode zoekt.

Behandelingen

Voor alle klachten word bij de eerste keer het beenlengteverschil gemeten en gecorrigeerd. Daarna worden klachtgerichte behandelingen gegeven. Bij acute klachten is het resultaat na een of twee keer merkbaar. Bij chronische gevallen duurt het langer en wordt dit gecombineerd met shiatsutherapie die vanuit de organen de spanning wegwerkt. Door de bijhorende oefeningen die u krijgt voor thuis is het resultaat na een aantal keer blijvend.
Meestal combineer ik dit met shiatsu of Guasha therapie, afhankelijk van de klacht.

Nekbehandeling met dotai therapie Behandeling van de nek met dotai therapie